Нашите каузи

Образователна програма

Много отличници, песни, танци и аплодисменти в „Цветна олимпиада“- гр. Пловдив

фев 26, 2014, 13:24

В концертната зала на Държавна опера – гр. Пловдив се проведе тържествена церемония, на която бяха наградени победителите в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“. Организатор на проявата е Сдружение „България си ти!“. Инициативата бе подкрепена от Община Плодвдив, РИО – гр. Пловдив, със съдействието на издателство „Просвета”, верига хипермаркети „Технополис” и с медийното партньорство на Българска национална телевизия. Целта е децата да разкрият в състезателни условия своите възможности и да се стимулира творческото и съзидателното начало у тях. В проявата се включиха от ЕГ “Иван Вазов“ – гр. Пловдив, СОУ „Любен Каравелов“ – гр. Пловдив, Национална търговска гимназия – гр. Пловдив, СОУ „Христо Смирненски“ – гр. Хисаря, ПГ „Ген. Владимир Заимов“ – гр. Сопот. За да покажат и талантите на своите ученици се включиха и Професионална гимназия по кожени облекла и текстил „Д-р Иван Богоров“ с изложба на ръчно направени мартеници и Професионалана гимназия по облекло „Ана Май“ с ревю на модели създадени от ученици на гимназията.

21 деца получиха награди за отличните си постижения в дисциплините български език и литература, английски език, математика и информационни технологии. За първи път откакто се провежда инициативата „Цветна олимпиада“ има училище, което извънредно изяви желание да се включи. 5 деца от СОУ „Екзарх Антим Първи“ – гр. Казанлък постигнаха завидни резултати на теста по английски език и бяха наградени от рап-звездата Бобо.

Учениците бяха поздравени също и от звездите Сантра и бийтбокс шампионката Печенката. За да подкрепят с песни и танци своите съученици в церемонията взеха участие и бъдещите звезди на България, а именно камерна форклорна формация на СОУ „Любен Каравелов“ – гр. Пловдив, дует „Контраст“ от СОУ „Христо Смирненски“ гр. Хисаря, Светла Михайлова, Мирена и Анита от Национална търговска гимназия – гр. Пловдив и Ивелина Делчева от СОУ „Екзарх Антим Първи“ – гр. Казанлък.

„Искам да Ви поздравя с участието си, да Ви пожелая все така да бъдете дръзновенни, да мечтаете, да постигате Вашите успехи, за да може най-накрая да кажете не просто „Ние сме добри.“, а „Ние сме най-добри“! Поздравявам ви още веднъж и ви желя успехи във всички ваши бъдещи начинания.“, пожела на победителите г-жа Антоанета Пакова, началник на Регионалния инспекторат по образованието в Пловдив.

Награди имаше и за училищата, които излъчиха най-голям брой победители, като третото място бе за ПГ „Ген. Владимир Заимов“ – гр. Сопот, на второ място се подреди СОУ „Христо Смирненски“ – гр. Хисаря, а купа за първо място получи Национална търговска гимназия – гр. Пловдив. На СОУ „Любен Каравелов“ – гр. Пловдив бе присъден почетен знак за насърчаване на добрите практики в училище.

„Чест е за нашето училище да бъде участник и да бъде класирано. Искам да благодаря на организаторите, може да разчитате на нас и на нашите ученици, че винаги ще бъдем до Вас, защото Вие ни припомняте, че България са нашите деца и ние“ изказа своята благодарност г-жа Катя Адърска, директор на ПГ „Ген. Владимир Заимов“ – гр. Сопот.

Сдружение „България си ти!“ искрено вярва, че можещите и умни български деца ще продължат да живеят, а в бъдеще и да работят, в България, за да множат и своите лични успехи в живота, и успехите на нашата родина.