Нашите каузи

Добрини

Митрополит Дометиан връчи хранителни пакети на бедни видинчани, осигурени от „България си ти!“

апр 19, 2014, 11:43

На най-скръбния ден за християните – Велики Петък, Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан връчи празнични хранителни пакети на крайно бедни българи от Видин, осигурени от Сдружение „България си ти!“ по инициативата „И добрината воскресе!“.

„Сдружение „България си ти!“ идват от другия край на страната, за да поднесат в името на Христа своите дарове за тези, които имат нужда да посрещнат празника с повече радост и внимание и с по-богата трапеза“, каза Дядо Дометиан. Той благослови нуждаещите се миряни и пожела светли празници на всички.

Подпомогнатите в Катедрален храм „Свети Димитър“ в старопрестолния град бяха от многодетни семейства, социално слаби видинчани, бездомни и хора без родители и близки. Всички сърдечно благодариха, като повечето споделиха, че рядко някой им подава ръка и се грижи за тях.

Инициативата „И добрината воскресе!“ се провежда в цялата страна за втора поредна година и цели да подпомогне с празнични хранителни пакети нуждаещи се многодетни български семейства и крайно бедни хора.

На днешния  ден екип на „България си ти!“  посети и регионите на Благоевград, Кюстендил, Дупница, Симитли.

Инициативата ще продължи и в събота и неделя, като на 19 април в 11 ч. в с. Гурково, Казанлък, Сдружението ще посети дома на семейство Палови, които са надарени с 13 деца и са под крилото на организацията повече от две години.

Ето и маршрута:

19.04.2014 г.

  • 7:45 – пред Община Пловдив;
  • 10:30 – пред Община Казанлък;
  • 11:00 – в дома на сем. Палови, с. Гурково;
  • 14:00 – пред Община Бургас;
  • 17:00 – в дома на сем. Иванови, с. Ново Оряхово;

20.04.2014 г.

  • 10:00 – пред Община Разград.

Припомняме, че инициативата започна на 17 април от Елин Пелин зарадва множество семейства, деца в неравностойно социално положение. Следващите спирки бяха приюта на Дядо Иван в Нови Хан и семейства в село Гара Елин Пелин, Равно поле, Нови Искър, незрящи хора със съпътстващи заболявания в София.

Сдружение “България си ти!” изказва сърдечна благодарност на Корпоративна търговска банка, както и на НУРТС България АД, а също така и на фирмите “МЕТМА ООД”, “Нико 86″, “Сани-Конс Тодорови с-ие” – Перник, Аграна, Интерфуудс, Явор-М Комерс, Чипита, Лексгруп, които допринесоха за реализацията на инициативата “И добрината воскресе!”.