Новини

„Космически забивки“ в дома на Отец Иван от Нови Хан

апр 26, 2013, 15:57

Звезден баскетбол се игра днес в Дома на Дядо Иван от Нови Хан. Това е втората баскетболна инициатива, която „България си ти!“ организира след срещата със звездата на NBA Денис Родман. 

Официални гости на мероприятието бяха  Георги Глушков, президент на Българската федерация по баскетбол,  Сандра Велчева, спортен директор на Националната баскетболна лига (НБЛ) и Димитър Куцаров, председател на „България си ти!“. „С това събитие поставяме началото на програма „Здраве във всеки дом“. Подкрепяме най-малките българи да спортуват активно. А баскетболът е подходяща игра, защото е колективна. Развива усета за взаимодействие с останалите и постигането на общи цели“, заяви г-н Куцаров. А г-жа Велчева допълни, че оттук-насетне съвместните инициативи между НБЛ и „България си ти!“ тепърва предстоят.

За да бъде преживяването незабравимо и за да научат тънкостите на играта, малчуганите получиха първия си урок по баскетбол от звездите на „Лукойл Академик“ – крилото Веселин Веселинов, шведския национал Томас Масамба, гарда Божидар Аврамов и гръцкия център Димитрис Харитопулос. Сладоледите на „Gelati“ пък освежиха и подсладиха деня в дома и предизвикаха много усмивки. За тях се погрижи Алексиана Мангикян, мениджър на „Gelati“ за България и управител на италианския сладоледен салон в София.

НБЛ и „България си ти!“ осигуриха нови баскетболни кошове и топки за чедата на Дядо Иван. Целта е децата активно да правят физически упражнения и да „отключат“ любовта си към спорта. Както гласи античната мъдрост: „Здрав дух в здраво тяло“. Някои от хлапетата за пръв път дриблираха. Това обаче не ги спря да забиват в кошовете заедно със звездите на родния спорт.