Медиите за нас

„Конкурент“: Раздаваха баници в Борован

сеп 25, 2013, 15:09

Българската хранителна банка предостави млека, супи и баници за стотици социално слаби хора в Северозападна България. Национално движение „България си ти!“ раздаде продуктите на нуждаещите се директно до техните домове. Инициативата започна в село Малорад, продължи в село Добролево и завърши в село Борован.
Добрината зарадва множество бедни семейства, които трудно осигуряват прехраната си. Децата бяха много щастливи и ни даряваха с усмивки, самотните майки не сдържаха радостта си от оказаната помощ, а многодетните семейства вкупом благодариха. Сред изпадналите в нужда имаше и болни деца и възрастни в неравностойно положение.
„Учудена съм, че има хора, които даряват безвъзмездно, защото никой никога не ние помагал. Живи и здрави да сте, да подкрепяте и други като нас“, през сълзи каза бабата на дете с увреждания. Всички бяха единодушни, че инициативата е хубава и трябва да продължи.
„Който има някакви излишъци, които не може да оползотвори, може с тях да помогне на хората, които са в безизходица“, заяви Калоян Ботев, координатор на движението.

Източник: http://konkurent.bg/article/4395/razdavaha-banici-v-borovan