Медиите за нас

Dir.bg отбеляза инициативата „Дом за Гелеменови“ пред Народното събрание

юли 11, 2013, 12:33

Многодетно семейство подкрепя инициативата „Дом за Гелеменови“

Красимира, Галя и Ивана от многодетното семейство Цановски, подкрепиха инициативата „Дом за Гелеменови“ пред Народното събрание.

Момичетата отидоха пред парламента, облечени в народни носии и с урни в ръце, за да съберат средства за семейството на Мариела и Костадин от Пловдив. Предишният ден главният секратар на НС Иван Славчов отказа на молбата на Национално движение „България си ти!” те да влязат в сградата, заедно с представители на организацията. Поради тази причина момичетата се опитаха да посрещнат депутатите преди заседанието в НС, но и трите входа бяха оградени заради поредния протест. ПП ГЕРБ и „Коалиция за България” дариха средства за добрината. Другите две парламентарно представени партии – АТАКА и ДПС, все още не са се отзовали с помощ за инициативата.НД „България си ти!“ се грижи повече от година за семейство Цановски и им осигури дом през 2012 г. Сега те помагат на семейство Гелеменови, които също са „под крилото” на Движението и се нуждаят от жилище, където да отгледат трите си деца, едно от които е с порок на сърцето.

По-късно същия ден момичетата от врачанското село Малорад се разходиха из столицата. 9-годишната Ивана се забавлява в детски увеселителен парк, докато по-големите й сестри харесваха подаръци за семейството, въпреки че не могат да си ги позволят. Красимира, която в края на миналата година стана майка, получи проходилка, детско столче и продукти от първа необходимост за малкия Димитър. „Много съм радостна за поредния благороден жест, Вашата помощ е безценна за нас.“, благодари младата майка. НД „България си ти!” продължава своята инициатива „Дом за Гелеменови”, като призовава всички българи да не забравят доброто у себе си, въпреки напрегнатата политическата обстановка.

http://sofia.dir.bg/news.php?id=14410697