Медиите за нас

ИА „ФОКУС“: Проф. Петър Бойваленков: Поел съм ангажимент да продължа участието си в инициативата „Цветната олимпиада” на Сдружение „България си ти”

фев 21, 2014, 14:29

Аз съм поел ангажимент да продължа участието си в образователната инициатива „Цветната олимпиада” на Сдружение „България си ти”. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” проф. Петър Бойваленков, ръководител на Националния отбор по математика във връзка с образователната инициатива „Цветна олимпиада” на Сдружение „България си ти”. Бих участвал и в други подобни инициативи, свързани с математиката, заяви проф. Бойваленков. За мен „ Цветната олимпиада е нещо ново и интересно, и това е една от причините да се включа. От друга страна, Съюзът на математиците в България и Институтът по математика и информатика на БАН участват в организирането на олимпиади и състезания от повече от 40 години и ние имаме натрупан огромен опит”, обясни ръководителят на Националният отбор по математика. Сигурен съм, че обсъждането на идеи и практики ще бъде полезно за всички, каза още проф. Бойваленков.
Церемонията по повод Годишните награди на Сдружение „България си ти” беше впечатляваща, с много добра организация и присъствие на интересни личности, каза проф. Петър Бойваленков, ръководител на Националния отбор по математика във връзка с Годишните награди на Сдружение „България си ти”. Посвещаването й на Точно Жечев е много добър избор и аз лично се радвам, че си припомних някои неща и научих други, допълни той. Доколкото разбрах, и учениците бяха впечатлени от церемонията като цяло и от хората, с които имаха възможност да разговарят в края, заяви проф. Бойваленков.
„Всъщност медалите ги печелят учениците, ние само им помагаме в подготовката, а с основен принос са техните учители по места. Постижението в Харвард не е точно на националния отбор, макар и част от учениците да са същите, а на отборите на СМГ и МГ Варна”, обясни проф. Бойваленков. Отличието на Сдружение “България си ти” беше приятна изненада за нас и сме много щастливи, че трудът и талантът на децата е забелязан и отбелязан по такъв хубав начин. В същото време чувстваме, че това ни задължава за бъдещи успехи, каза ръководителят на Националния отбор по математика.

Източник: http://www.focus-news.net/news/2014/02/21/1887074/prof-petar-boyvalenkov-poel-sam-angazhiment-da-prodalzha-uchastieto-si-v-initsiativata-tsvetnata-olimpiada-na-sdruzhenie-balgariya-si-ti.html