Медиите за нас

ИА „ФОКУС“: Проблемите на престъпността във врачанското село Малорад бяха обсъдени на пресконференция на Сдружение „България си ти“

фев 10, 2014, 14:59

Проблемите на престъпността във врачанското село Малорад бяха обсъдени на пресконференция на Сдружение „България си ти“, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Проблемът с престъпността е комплексен – не само на полицията и на прокуратурата, каза на пресконференция Найден Найденов координатор на сдружение „България си ти”. Найденов изброи някои от мерките, които сдружението ще предложи, по повод зачестилите тежки инциденти и криминални престъпления в село Малорад, Врачанско. „Трябва да бъдат инсталирани банкомати, да се даде ход на досъдебни производства, по които са подадени жалби в прокуратурата, превантивни мерки за предотвратяване на тежките криминални прояви, подобряване на инфраструктурата, органите на реда да наблюдават продължително криминалния контингент, както и други”, обясни Найден Найденов.
„Всеки един гражданин има морален и нравствен дълг към всички останали свои съграждани. Аз съм разочарована, защото очаквах да видя днес всички поканени гости. Как да говорим за един голям проблем, при положение, че в тази зала присъстваме само ние, и медиите, четвъртата власт, каза Мария Григорова, зам.-председател на Арбитражния съд – София. Тя благодари на медиите и обясни, че ако не бяха медиите да шумят по даден проблем, този проблем не би бил чут. Работата на местния инспектор е и работа с местното население. Какво пречи на общината да направят една среща, на която местното население да се запознае с районните инспектори. Тази пресконференция е, за да можем да изградим една връзка между гражданите, местната, централната власт за справянето с един проблем”, това каза Мария Григорова, зам.-председател на Арбитражния съд – София.
Според доц. д-р Александър Йорданов – проблемът се корени там, че тези престъпници нямат образование. Според него, интелигентен човек никога не би предприел такова действие да открадне например кокошката на съседа си. Йорданов, каза че икономическата и социалната среда оказват голямо влияние върху престъпността. Той даде пример, че когато едно куче е гладно, то лае и хапе, по същия начин е и народът. Народът е гладен и беден, затова и за него единственото решение е да открадне. Доц. д-р Александър Йорданов обясни, че престъпността е болестно състояние на обществото.

Източник:http://www.focus-news.net/news/2014/02/10/1882159/problemite-na-prestapnostta-vav-vrachanskoto-selo-malorad-byaha-obsadeni-na-preskonferentsiya-na-sdruzhenie-balgariya-si-ti.html