Медиите за нас

ИА „ФОКУС“: Национално движение „България си ти!“ награждава най-добрите ученици в Цветната олимпиада в град Кюстендил

окт 8, 2013, 09:20

Национално движение „България си ти!“ награждава най-добрите ученици в Цветната олимпиада в град Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на движението. Събитието ще се състои в Общинския театър в града от 17:30 часа.
Над 200 ученици от 8 до 12 клас на ЕГ „Д-р Петър Берон“ се включиха в изпитите по български и английски език, математика, история и география. За победителите са подготвени символични награди и грамоти. След награждаването ще се проведе дискусия относно образованието в България между гостите, учителите, родителите и учениците. Учениците ще бъдат специално поздравени от „българския Франк Синатра“ Васил Петров, световната шампионка по бийтбокс Печенката и хитовият изпълнител Кристо.
В тържеството ще се включат кметът на град Кюстендил Петър Паунов, началникът на РИО Кюстендил Радостина Новакова, мениджърът на Британския съвет за България Любов Костова, доц. Иван Кабаков от катедра „Теория и история на културата“, СУ „Св. Климент Охридски“, председателят на сдружение „Азбукари“ Цвета Кирилова, журналисти и др.
Събитието е част от програмата на Движението за иницииране на различни форми на публично стимулиране на младите хора и тяхната обществена реализация. Организацията работи и в съответствие със стратегия „Европа 2020“, чиято водеща цел относно образованието е да се сведе под 10 % делът на преждевременно напусналите училище деца.

Източник: http://www.focus-news.net/?id=n1834123