Медиите за нас

ИА „ФОКУС“: Национално движение „България си ти!” гостува на Българския фестивал на сливата

сеп 29, 2013, 14:00

Национално движение „България си ти!” се включи в Българския фестивал на сливата в град Троян, съобщиха от пресцентъра на движението. Събитието се състоя на 27, 28 и 29 септември в центъра на града. Открита сцена за любителски художествени състави посрещна почитателите на изкуството. Запалване на казана за изваряване на ракия, демонстрации и дегустация на напитката и конкурс за най-добра домашна троянска сливова зарадваха посетителите, които харесват кехлибарения еликсир. Традицията и опита отличават троянската от останалите сливови ракии, обясни председателят на Асоциацията на българските сомелиери Михаил Марковски.
„Тук съм, за да издирвам стари рецепти, които да бъдат атрактивни. Имам магазини с кухни към тях, в които правим храната бързо и без консерванти. Тук е много хубаво и ще ми бъде полезно наученото”, заяви Дафинка Дългърова, управител на български супермаркети в град Пловдив.
За доброто настроение на гостите се погрижиха от Капански ансамбъл-Разград и Ансамбъл „Пирин”. Под звуците на народната музика местните жители и гостите на фестивала показаха завидни умения при танцуването на хора.
Гостите на празника на сливата имаха възможност и да помогнат на многодетното българско семейство Гелеменови. За целта беше поставена урна за събиране на средства за закупуване на жилище за семейството.

Източник:http://www.focus-news.net/?id=n1831281