Медиите за нас

ИА „ФОКУС“: Национално движение „България си ти!“ ще подпише сделката за закупуване на нов дом за семейство Гелеменови на 21 декември

дек 20, 2013, 17:43

Сделката за закупуване на новия дом на семейство Гелеменови ще бъде подписана пред нотариус Силвия Хаджиева на 21 декември от 11:00 часа в Пловдив, бул. „6 септември“ № 152, съобщиха от Национално движение „България си ти!“. На 13 декември се подписа предварителният договор за закупуването на дома на Мариела и Костадин Гелеменови. Тогава председателят на Национално движение „България си ти!“ – Димитър Куцаров внесе капарото за къщата на семейството, което е „под крилото“ на организацията повече от година.
Бъдещият дом на младото семейство се намира в село Граф Игнатиево. Кампанията за набирането на средства се осъществява по програмата „Помощ за многодетни семейства” на Движението. Зам.-кметът на Община Марица –Гергана Титюкова съдейства за изготвянето на документите. Благодарим и на Радка Ангелова, брокер в агенция за недвижими имоти.
Преди година Движението организира на младото семейство най-щастливия миг в живота им – сватбата. След това обаче петчленното семейство остана без никакви доходи и потъна в големи заеми. Наложи се спешно да напуснат жилището, в което живеят под наем. Сега те обитават апартамента на родителите си, където живеят над 10 души. Те спят на един диван. До скоро Костадин изхранваше децата си като ловеше жаби и ги продаваше по заведенията. „България си ти!“ му помогна да изготви автобиография по европейски образец и да я изпрати до фирми, търсещи служители. В момента той работи в заведение за хранене и развлечения.

Източник:http://www.focus-news.net:85/news/2013/12/20/1862844/natsionalno-dvizhenie-balgariya-si-ti-shte-podpishe-sdelkata-za-zakupuvane-na-nov-dom-za-semeystvo-gelemenovi-na-21-dekemvri.html