Медиите за нас

ИА „ФОКУС“: Над 200 ученици се включиха в Цветната олимпиада в Кюстендил

окт 3, 2013, 16:51

При голям интерес премина „Цветната олимпиада” в Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на движение „България си ти”. Тя се проведе в Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“ и ще продължи и утре (4 октомври).
Повече от 200 ученици умуваха над заданията по български и английски език, математика, история и география. Най-многобройни бяха участниците, които „мериха“ знания по английски език – 87. Над темите по български език мислиха 61 хлапета, задачи по математика решаваха 31, а по история и география търсеха отговорите на въпросите съответно 21 и 20 младежи.
„С тази олимпиада се поставя началото на състезателния дух сред учениците и ще им даде стимул да учат и да се представят добре на зрелостните изпити“, заяви преподавателката по езика на Шекспир. А учениците уверяваха: „Много полезна е олимпиадата, защото можем да проверим знанията си“. Повечето от тях допълваха, че искат да се реализират в чужбина.
Национално движение „България си ти!“ се стреми да задържи тези млади хора в България. Гимназията е пример за това как се прави стройна организация.
Най-добрите ученици от олимпиадата в различните дисциплини ще бъдат наградени от водещи в различни области личности. Тържеството ще се състои на 8 октомври в Общинския театър (бул. „България“ №26 А) от 17,30 ч. в Кюстендил, където хлапетата ще бъдат изненадани от „българския Франк Синатра“ Васил Петров и световната бийтбокс шампионка Печенката. Всички граждани и гости на Кюстендил са добре дошли, входът е свободен. След награждаването ще се проведе дискусия между родители, преподаватели, ученици и гости. Ще се обсъдят темите за учител-будител, потребностите на учениците, мотивацията за учене, чудото на знанието.

Източник: http://www.focus-news.net/?id=n1832851