Медиите за нас

ИА „ФОКУС“: Наградата за наука на сдружение „България си ти” бе връчена на академик Дечко Павлов

яну 30, 2014, 19:45

София. Първата статуетка бе връчена на академик Дечко Павлов – награда за наука на сдружение „България си ти”, предаде репортер наАгенция „Фокус”. Само за изминалата година в държавния бюджет са влезли около 5 милиона долара. На сцената академик Дечко Павлов благодари за наградата и каза, че това не е награда само за него, но и че това е награда за БАН, който тази година чества 145 години – дейност за развитието на българската наука и култура и технологии.
Втората награда бе за ректора на Софийски университет „Свети Климент Охридски” професор Иван Илчев за налагането на човешките ценности и културата. Трета статуетка на „Българи си ти” е за професор Александър Чирков за това, че е посветил живота си за здравето на другите.
Почетният знак на „България си ти” бе за Националния отбор по математика. По време на церемонията беше прочетено и словото на министър-председателя Пламен Орешарски, в което се казва, че всички „обикновени” хора с техните необикновени дела го карат да се чувства горд всеки ден, че е българин. На сцената беше представена арията на Елвира от примата на Софийската опера и балет Радостина Николаева.
Ксения ПЕЕВА

Може да проследите на живо Годишните награди „България си ти!“ в памет на проф. д-р Тончо Жечев на посочения по-долу линк:

https://www.bulgariasiti.com

Източник: ИА „ФОКУС“