Медиите за нас

ИА „ФОКУС“: Димитър Куцаров: Проблемите в село Малорад не са от вчера

фев 10, 2014, 15:05

Сдружение „България си ти“ даде гласност на проблемите в село Малорад, каза на пресконференция инж. Димитър Куцаров, председател на сдружение „България си ти”, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Проблемите в село Малорад, община Борован не са от вчера. Родители на загиналите младежи в тежката катастрофа край врачанското село на 26 септември 2012 година – Стилиян Петков, Венци Крачунов, Цветан Тончевски, Цветелин Тошов, ще разкажат дали нещо се е променило оттогава до днес. Димитър Куцаров заяви: „Преди година и половина, в тази зала документирахме един случай. Когато стана грабежът и побоят в село Малорад на възрастни, всички скочиха, но ние забравихме убийството на 4 деца. След като посетихме мястото, видяхме, че частите от автомобила бяха още там до ореха”, каза Куцаров. По думите му, до ден-днешен това момче, което е причинило катастрофата, продължава да кара същата кола, без книжка. „Нищо не се променило, няма никаква реакция. Хората са обезверени и не вярват, че някой би могъл да ги защити. Лошото е, че днес се крадат компоти, зимнина и старите хора биват пребивани за жълти стотинки. Сдружението работи вече две години активно по този проблем. Нашето предложение е, че всички трябва да се включат в решаването на тези проблеми, и заедно да ги решаваме”, каза Димитър Куцаров.
Участници в срещата са адвокат Хаджииван Дончев, адв. Деню Гогов, Мария Григорова, зам.-председател на Арбитражния съд – София и Олена Шишкова, арбитър в Арбитражния съд – София.

Източник: http://www.focus-news.net/news/2014/02/10/1882108/dimitar-kutsarov-problemite-v-selo-malorad-ne-sa-ot-vchera.html