Медиите за нас

ИА „ФОКУС“: Годишните награди „България си ти!“ в памет на проф. Тончо Жечев ще бъдат връчени на 30 януари

яну 28, 2014, 15:40

На Годишните награди на сдружение „България си ти“ в памет на проф. д-р Тончо Жечев се очаква да присъстват духовните водачи на България от Българската православна църква, Католическата църква, Арменската църква, Главното мюфтийство на мюсюлманското вероизповедание в България и от Софийската синагога, съобщиха от пресцентъра на сдружението.
Тържествената церемония ще се проведе на 30 януари в концертната зала на Софийската опера и балет от 18.30 часа. Като специално за церемонията по връчването на наградите на „България си ти“ в България пристига и един от най-талантливите и известни македонски драматурзи – Младен Сърбиновски. Той ще почете паметта на проф. д-р Тончо Жечев със специално подготвен авторски текст.
Актьорите Даниел Цочев и Христо Чешмеджиев ще имат честта да прочетат откъси от най-ярките и все още актуални текстове на проф. Жечев. Част от тържествената церемония ще са и вече обявените участие на солисти, оркестър и балет на Софийската опера, с диригент Борис Спасов, както и изпълненията на сопраното Радостина Николаева и Васил Петров. За доброто настроение на гостите и публиката ще се погрижат също рапърът Бобо и феноменът в бийтбокс изпълненията Адриана Николова, известна повече с псевдонима си Печенката.
Почетните статуетки, които ще получат наградените за приноса си в развитието на българското общество, са изработени от видния наш скулптор проф. Евгений Кузманов. Негови пластични творби и рисунки са притежание на Национална художествена галерия, СГХГ и частни колекции във Франция, Холандия, Белгия, Германия и Русия.

Източник: ИА „ФОКУС“