Медиите за нас

ИА „ФОКУС“: В Кюстендил бяха наградени учениците с най-добри резултати от образователна инициатива на „България си ти!“

окт 9, 2013, 17:37

В Кюстендил бяха наградени учениците с най-добри резултати от Националната образователна инициатива на Движение „България си ти!“ – Цветна олимпиада. Учениците от Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“ бяха тържествено наградени в Общинския театър, съобщиха от пресцентъра на Движение „България си ти!“. Целта на проявата е да се стимулира творческото и съзидателното начало в децата.
Над 200 ученици от VIII до XII клас умуваха над въпросите по български и английски език, математика, история и география на 3 и 4 октомври. От тях 25 получиха отличия и бяха специално изненадани от Бобо, Печенката, Кристо и Васил Петров.
„Благодаря на всички участници в олимпиадата и положили усилия. Сега е най-важният момент в живота ви. Оттук нататък ви предстои да пораснете психически, физически и интелектуално. Още веднъж изразявам радостта си, че вие намерихте сили и желание в себе си, за да осъществите тази олимпиада”, каза Димитър Куцаров, председател на Национално движение „България си ти!”. Зам.-кметът на община Кюстендил Виктор Янев връчи първата награда по български език. „Ръководството на община Кюстендил прие тази инициатива, изключително сме радостни, че НД „България си ти!” освен в начинанието на социалната политика, в която вече вземат участие в града, са вече част и от образователната политика”, заяви Янев.
Доц. Иван Кабаков от катедра „История и теория на културата“, СУ „Св. Климент Охридски“ изрази радостта си да присъства на събитие, което насърчава образованието и културата. „Като че ли поизгубихме духовност, култура, достойнство, но ми се струва, че те ще бъдат преоткрити във времето и подобни олимпиади са първата стъпка в тази посока“, обясни той. Наташа Русенова, мениджър „Реклама“ на информационния сайт „Фрогнюз“ пожела на учениците да пазят чистотата и благозвучието на българския език. Мениджърът на Британския съвет в България Любов Костова обясни, че е много важно знанието на езици.
След всяка връчена грамота учениците изказваха редяха благодарствени слова. „Ще кандидатстваме с тези предмети, благодарим на учителите, които ни дадоха знания, за да бъдем едни компетентни и грамотни деца“, споделяха те. Най-щастлива се оказа 12-класничка, която бе отличена по три дисциплини – български език, английски език и математика. „Като видях усмивките на всички деца, искам да поканя на сцената едно момиче, което получи три грамоти – Борислава Гонева. На 18 октомври „България си ти!“ заедно с Бриджит Чернота ще направим изключително събитие в Брюксел – „Ден на добрата новина“ от България. Ще поведем и война срещу лошото влияние към българското образование, затова 23 човек от нашия екип, който ще представи добрата новина за нашата страна е това момиче“, обяви Куцаров.
Кулминацията на събитието бяха изпълненията на световната шампионка по бийтбокс Печенката, джазмена Васил Петров, звездите Бобо и Кристо.

Източник:http://www.focus-news.net/?id=n1834690