Медиите за нас

ИА „ФОКУС“: „България си ти” ще връчи наградите на победителите от Сливен в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада”

дек 14, 2013, 09:10

Национално движение „България си ти” ще връчи наградите на победителите от Сливен в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада”, съобщи от движението. Учениците от област Сливен, които се съревноваваха в Националната образователна инициатива, ще бъдат наградени на тържествена церемония от 18:00 часа в залата на НТС. В четвъртък представители на НД „България си ти”, училищата, РИО – Сливен и Община Сливен сравниха резултатите на участниците и определиха областните победители в инициативата.
Олимпиадата се проведе от 4 до 11 декември в училищата: 11-то СОУ „Константин Константинов“, Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария Склодовска-Кюри“, Сливенска професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козаров“, Професионална гимназия по механотехника – Сливен, Професионална гимназия по селско стопанство – Нова Загора. Първенците ще бъдат наградени от утвърдени в различни сфери на обществения живот личности. Събитието се превръща в празник на знанието. Подарък за всички деца ще бъде поздравът от хип-хоп изпълнителя Бобо и изпълнителка Сантра. От всяко училище ще има творчески изяви на ученици – ще бъдат изложени макети, ще има коледен базар с картички от бисквити и др., изпълнения и танци.
На церемонията на връчването на наградите се очаква да присъства зам.-кметът по хуманитарните дейности на град Сливен Иван Славов, световният шампион по гребане Виктория Димитрова, представители на БАН и на РИО-Сливен, проф. д-р инж. Андреас Хараламбус, адв. Андриана Андреева, зам. председател на адвокатската колегия в Сливен, Николай Сираков, директор на Регионален исторически музей Сливен, Даниела Ненчева, директор на Художествена галерия „Димитър Добрович”.
Учениците се съревноваваха по български език и литература, английски (немски) език, математика и информационни технологии. В олимпиадата могат да участват ученици от 8 до 12 клас, а при провеждане на изпитите критериите са повишени. Целите на проекта са повишаване на успеваемостта на учениците и мотивацията им за усвояване на учебния материал; възобновяване на връзката „дете-учител-родител“. В края на учебната 2013/2014 година победителите ще се включат в национална олимпиада по интернет между първенците от всички градове. Организатор на проявата е Национално движение „България си ти!“. Тя се осъществява с подкрепата на Община Сливен.

Източник:http://www.focus-news.net/news/2013/12/14/1860172/balgariya-si-ti-shte-vrachi-nagradite-na-pobeditelite-ot-sliven-v-natsionalnata-obrazovatelna-initsiativa-tsvetna-olimpiada.html