Медиите за нас

ИА „ФОКУС“: Сдружение „България си ти!“ ще награди учениците от област Стара Загора в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“

фев 21, 2014, 15:28

Сдружение „България си ти!“ ще награди учениците от област Стара Загора в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“, съобщиха от пресцентъра на сдружението. В Стара Загора церемонията ще бъде и по повод 141 години от обесването на Васил Левски.
Проявата е част от програмата на Сдружението за иницииране на различни форми на публично стимулиране на младите хора и тяхната обществена реализация. Организацията работи и в съответствие със стратегия „Европа 2020“, чиято водеща цел относно образованието е да се сведе под 10 % делът на преждевременно напусналите училище деца. Целите на проекта са: повишаване на успеваемостта на учениците и мотивацията им за усвояване на учебния материал; възобновяване на връзката дете-учител-родител; среща с представители на университети и Българската академия на науките.
В олимпиадата се включиха ученици от Професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“ – Стара Загора, Природоматематическа гимназия „Гео Милев“ – Стара Загора, СОУ „Иван Вазов“ – Стара Загора, СОУ „Екзарх Антим Първи“ – град Казанлък, СОУ „Христо Ботев“ – Павел Баня, СОУ „Васил Левски“ – Гълъбово. Учениците от 8 до 12 клас се съревноваваха по български език и литература, математика, английски език, информационни технологии. Първенците ще бъдат наградени от утвърдени и известни личности в различни сфери на обществения живот.
Събитието ще се състои в Драматичен театър „Гео Милев“, гр. Стара Загора от 17:30 ч., когато победителите ще бъдат лично поздравени и ще получат грамоти от своите любимци световният шампион по бийтбокс Печенката и Сантра. Входът е свободен.

Източник: http://www.focus-news.net/news/2014/02/21/1886664/