Новини

За честни избори и достойна демокрация!

май 7, 2013, 16:08

Ако са Ви омръзнали лъжите, манипулациите и  изборната търговия чрез „пазаруване“ на гласове?

Ако сте убедени, също като нас, че  мнозина превърнаха изборите  в начин да се печелят пари;

Ако според Вас информираният избор е подменен от продажбата на изборния глас: 

То тогава нека заедно да се обърнем  към всички българи, които изповядват  християнските и демократични ценности, и които искат да живеят наистина свободно, достойно и честно.

Сдружение „България си ти!“ организира независимо гражданско наблюдение –  мониторинг на предстоящите избори.  Призоваваме всички отговорни избиратели  да участват като наблюдатели на  изборния процес на 12 май. Нека заедно да защитим честния избор и повдигнем завесата на възможните  закононарушения в изборния ден, назависимо дали техен източник са  партии, медии или социологически агенции.

Сдружение „България си ти!“ Ви предлага уникалната възможност да защитите лично  почтенността на парламентарните избори!   

Свържете се с нас на: www.bulgariasiti.com, bulgariasiti@gmail.com, GSM: 0886 555 553

Чрез нея се стремим да  съдействаме за честността на изборите у нас. По тази програма осъществихме множество дейности, най-мащабните, от които бяха граждански контрол на изборите и уникална антикампания. В гражданския контрол на парламентарните избори през 2013 г. „България си ти!“ се включи с  над 1000 наблюдатели в осъществяването на наблюдението на изборния процес в България. В деня на изборите постъпиха множество сигнали за различни нарушения, които бяха обработени и препратени към РИК и ЦИК. Докладът от мониторинга бе изпратен до представители на ЕК и президентът Росен Плевнелиев. В уникална класация за най-нежеланите български политици от последните 23 г. се включиха стотици хора в интернет пространството. Крайната цел бе да се установи колко от включените в класацията, ще бъдат издигнати отново като кандидати за депутати. Номинираните бяха 79 политици, от тях 41 бяха включени в изборните листи.