Новини

ЕЛИН ПЕЛИН днес: И добрината воскресе!

май 17, 2014, 09:49

На 17 април, сдружение „България си ти!“ съвместно с Община Елин Пелин организираха честването на един от най-светлите Християнски празници – Великден. Децата от Елин Пелин посрещнаха Велики четвъртък с много усмивки в спортната зала „Инж. Янко Янков“. Те боядисваха яйца и рисуваха с гласовете на „България си ти!“ – Бобо, Христина Ангелакова и Васил Петров.
Официални гости на събитието бяха: председателят на сдружението Димитър Куцаров, Влади Василев, г-жа Галя Георгиева, кмет на Община Елин Пелин, г-н Йордан Йорданов, зам.-кмет и г-жа Ангелина Димитрова, зам.-кмет.
В празничната програма участие взеха: Вокална група „Камбанки, а дамите от Дневен център за възрастни хора и НЧ „Елин Пелин“ се погрижиха децата да научат за традициите и обичаите на Великден, как се приготвя Великденски сладкиш и
как се боядисват яйца. Голям интерес предизвикаха и конкурсите за най-вкусен козунак, най-красиво яйце и най- красива рисунка.
Инициативата „И добрината воскресе!“ на Сдружение „България си ти“ се провежда за втора поредна година , като тя цели освен да зарадва децата на България, като ги среща с техни любими изпълнители, да подпомогне с хранителни пакети
нуждаещи се многодетни български семейства и социално слаби хора от цяла България.
На Велики четвъртък с хранителни пакети бяха зарадвани множество семейства и деца в неравностойно социално положение от гр. Елин Пелин, с. Гара Елин Пелини, с. Равно поле, както и приюта на Дядо Иван в Нови Хан .

Източник: http://elinpelin.org/paper/2014/04.pdf