Медиите за нас

Дарик Габрово: Негово Величество Симеон ІІ връчва медалите на победителите в Цветна олимпиада

юни 3, 2015, 13:38

Днес от 18:30 часа в Народния театър „Иван Вазов“ в столицата ще бъдат наградени националните победители в „Цветна олимпиада“ 2014/2015 г. В нея се включиха ученици от 8 до 12 клас, а до финала достигнаха представители на Габрово, Видин, Велинград, Хасково, Благоевград, Враца, Ямбол, Велико Търново, Добрич, Силистра, Ямбол, Карнобат, Варна, Монтана, Сандански, Димитровград, Хайредин и Дупница.

Негово Величество Цар Симеон II ще връчи медалите на отличилите се ученици по български език и литература.

Церемонията ще бъде съпроводена и от празничен концерт по случай Международния ден на детето.

Организатори на проявата са Сдружение „България си ти!“. Проявата  ще бъде със специалното участие на Детския радиохор на БНР, Бобо, Боби Ваклинов и Влади Василев, Гергана Стоянова, Деси Бакърджиева, Елица Тодорова, Жана Бергендорф, Ивайло Захариев, Калин Врачански, Сантра, Печенката.

Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, подкрепя проявата. А почетни гости ще бъдат  Омбудсманът Константин Пенчев, председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров, представители на ръководството на СУ „Св. Климент Охридски“.

В програмата ще участват и млади таланти, които ще поздравят своите връстници в Деня на детето.

Националните победители „мериха“ знания по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии. Първенците са по пет от всяка от дисциплините.

Учениците се състезаваха едновременно в цялата страна в националния онлайн кръг на „Цветна олимпиада“ в края на април. Всички те са победители на областния етап на „Цветна олимпиада“, в който се включиха хиляди участници.

Целта на „Цветна олимпиада“ е да се мотивират учениците към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование, чрез съревнование по съответните дисциплини.

„Цветна олимпиада“ е в Националния календар на Министерство на образованието и науката за извънучилищни дейности и се организира в партньорство с БАН, СУ „Св. Климент Охридски“ и Асоциацията на учителите по български език и литература.

Участието на учениците в „Цветна олимпиада“ е доброволно и безплатно.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1446015