Медиите за нас

Дарик Враца: Врачански ученици мерят знания в „Цветна олимпиада“

апр 23, 2015, 13:34

Представители на 9 училища от област Враца ще се включат в Националния онлайн кръг на „Цветна олимпиада“, организирана от Сдружение „България си ти!“.

Участниците от региона са ученици от ЕГ „Йоан Екзарх“ – Враца, ПМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца, СОУ „Христо Ботев“ – Враца, СОУ „Иван Вазов“ – Мездра, ПТГ „Никола Й. Вапаров“ – Враца, СОУ „Христо Ботев“ – Оряхово, ПГ по ядрена енергетика „Игор В. Курчатов“ – Козлодуй, ПАГ „Никола Й. Вапцаров“ – Бяла Слатина, СОУ „Васил Воденичарски“ – Хайредин.

Право на участие в електронното издание на „Цветна олимпиада“ имат учениците, които са се класирали сред победителите в областния кръг на съревнованието. В електронното издание в рамките на един час учащите от VIII до XII клас ще „мерят“ знания по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии. Целта на „Цветната олимпиада“ е да се мотивират учениците от VIII до XII клас към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование, чрез съревнование по съответните дисциплини.

Първите пет участници с най-висок резултат по всяка от дисциплините ще бъдат национални победители в съревнованието. Знанията и усилията им ще бъдат поощрени на официална церемония в столицата, където ще бъдат наградени със стипендии за следващата учебна година и материални награди.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1422873