Медиите за нас

„ГАБРОВО СЕГА“:Бяха раздадени наградите на „Цветна олимпиада“

ное 29, 2013, 14:01

Победителите в „Цветна олимпиада“ от Габрово, Севлиево и Трявна бяха наградени на церемония в зала „Орловец“. Тридесет и пет ученика от Габрово бяха отличени за постиженията си в „шарената надпревара на знанията“. Най-сериозно бе съревнованието по български език и литература, в което учениците демонстрираха уменията си да пишат есе на тема „България си ти!“. Именно в тази категория награди получиха първите три места, като бяха дадени и поощрителни награди. В състезанието по останалите три учебни дисциплини английски, математика и информационни технологии подаръци получиха само заелите първо място.

Макар и възпрепятствана да поздрави олимпийците на знанието лично, кметът на община Габрово Таня Христова се обърна към тях чрез специално видео послание, в което каза: „За мен е изключителна чест да поздравя всички победители както и тези, които бяха техни достойни съперници в тази надпревара. Макар че на полето на знанието няма победители и победени и всички, които дръзнаха и участваха в „Цветна олимпиада“ могат достойно да бъдат наречени знаещи. “

Следващият етап на „Цветна олимпиада“ е националният кръг, който ще се проведе в края на учебната 2013-2014 г. В него участие ще вземат всички победители по предмети от регионалните кръгове.

Източник:http://www.gabrovosega.bg/index.php?a=2761