Медиите за нас

в. „19 минути“: Цветна олимпиада в Кюстендил

окт 4, 2013, 10:45

Изключително голям интерес предизвика Цветната олимпиада в Кюстендил. Тя се проведе днес в Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“ и ще продължи и утре (4 октомври). Национално движение „България си ти!“ е организатор на проявата.

Повече от 200 ученици умуваха над заданията по български и английски език, математика, история и география. Най-многобройни бяха участниците, които „мериха“ знания по английски език – 87. Над темите по български език мислиха 61 хлапета, задачи по математика решаваха 31,  а по история и география търсеха отговорите на въпросите съответно 21 и 20 младежи.

„С тази олимпиада се поставя началото на състезателния дух сред учениците и ще им даде стимул да учат и да се представят добре на зрелостните изпити“, заяви преподавателката по езика на Шекспир. А учениците уверяваха: „Много полезна е олимпиадата, защото можем да проверим знанията си“. Повечето от тях допълваха, че искат да се раеализират в чужбина.

Национално движение „България си ти!“ се стреми да задържи тези млади хора в България. Ангажираме се и да разпространим добрия пример, който видяхме в Кюстендил, за да „заразим“ и останалите училища в страната. Гимназията е пример за това как се прави стройна организация. Благодарим на директорката г-жа Иванка Янкова и целия учителски колектив за отзивчивостта и организацията. За провеждането на олимпиадата срещнахме разбиране и съдействие от страна на Регионалния инспекторат по образованието. Кметът на града Петър Паунов и общината също се отзоваха и помогнаха.

Най-добрите ученици от олимпиадата в различните дисциплини ще бъдат наградени от водещи в различни области личности. Тържеството ще се състои на 8 октомври в Общинския театър (бул. „България“ №26 А) от 17,30 ч. в града на черешите, където хлапетата ще бъдат изненадани от „българския Франк Синатра“ Васил Петров и световната бийтбокс шампионка Печенката. Всички граждани и гости на Кюстендил са добре дошли, входът е свободен. След награждаването ще се проведе дискусия между родители, преподаватели, ученици и гости. Ще се обсъдят темите за учител-будител, потребностите на учениците, мотивацията за учене, чудото на знанието.

Източник:http://19min.bg/news/8/48597.html