Медиите за нас

в. „НИЕ“:Печенката и Бобо ще награждават ученици на Цветната олимпиада в Борован

сеп 27, 2013, 13:37

В понеделник (23 септември) малчуганите от II до IV клас от ОУ „Отец Паисий“ в Борован умуваха над заданията по български език и литература, математика, музика, изобразително изкуство, домашен бит и техника.

Поводът беше образователната инициатива „Цветна олимпиада“, която е под патронажа на Национално движение „България си ти!“. Поради големия интерес сред учениците съревнованието продължи и във вторник. Преподавателите очакват децата да се представят отлично и се надяват инициативата да върне интереса им към училището.

„Въпреки че се обучават ученици от различни етноси, между тях има толерантност, не се делят по цвят и по социално и материално положение. А настоящата олимпиада ги мотивира да учат повече и вярвам, че ще се справят успешно с изпитите“, заяви директорката на училището Нели Найчова.

Целта на олимпиадата е да сплоти децата, да премахне социалните бариери и предразсъдъци в обществото, да стимулира креативността и мотивацията на учениците и да се повиши качеството на обучението им.

Най-добрите ученици от олимпиадата в различните дисциплини ще бъдат наградени от водещи в различни области личности. Специално за награждаването в Борован ще пристигнат бийтбокс звездата Печенката и рапърът Бобо. Те ще изненадат хлапетата с тържество, което ще се състои днес, 27 септември от 17:00 часа в читалище „Цани Иванов“ в Борован. След това ще се проведе дискусия между родители, учители, ученици и гости относно пропуските в образователната система и перспективите за развитие на учениците, а също за силата, смелостта и радостта от ученето и четенето.

Източник:  http://www.niebg.net/dpal/node/2399