Медиите за нас

в. „Марица“: Многодетно семейство с нов дом за Рождество

дек 21, 2013, 07:07

Със собствен дом ще се сдобие навръх Коледа многодетното семейство Гелеменови от Пловдив в резултат на кампанията, организирана от национално движение “България си ти”. Днес в 11 часа в кантората на нотариус Силвия Хаджиева ще се изповяда сделката за закупуване на къща на многолюдната фамилия. Това е най-голямата мечта и коледно чудо за Мариела, Костадин и трите им деца – Симона (7 години), Петър (3 години) и Димитър (2 години). Бъдещият дом на младото семейство се намира в село Граф Игнатиево. Кампанията за набирането на средства бе осъществена по програмата “Помощ за многодетни семейства”. В нея се включи и Денис Родман, който дари лични средства. Малко преди да отпътува от страната, звездата от НБА се срещна с младото семейство Гелеменови. Спортната легенда застана твърдо зад благородната инициатива за набиране на необходимите средства за закупуване на дом, в който да живеят. Оперната певица Христина Ангелакова, джазменът Васил Петров, хипхопърът Боби и треньорът на националния отбор по борба Армен Назарян също се включиха в дарителската акция за закупуване на жилище на семейството в нужда. Освен че участват в рекламния клип за кампанията, подета от национално движение “България си ти”, те са направили и дарения. Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева даде 3000 лева лични средства. Заедно с къщата Гелеменови ще се сдобият и с голям двор, където могат да отглеждат плодове и зеленчуци.

 “Така се вълнуваме. Още не можем да повярваме, че е истина. Все едно сънуваме. Децата нямат търпение най-сетне да си отидем вкъщи”, сподели развълнувана пред “Марица” Мариела. От година насам тя, съпругът є и децата живеят в жилището на нейните родители. Само че без ток. Заради натрупан дълг от 4000 лева, който вече са започнали разсрочено да погасяват, от ЕВН са дръпнали шалтера. И докато не се изплати сумата, в дома ще е тъмно и студено. Топлят се на печка с дърва, а храната приготвят на газов котлон. Пет души обитават една стая и спят заедно на дивана. Преди време многодетната фамилия живеела под наем, но се наложило да напуснат жилището, тъй като не можели да си покриват сметките за наем, ток и вода.

Преди година движение “България си ти” сбъдна друга мечта на Костадин и Мариела – да сключат брак и им организира сватба, на която бяха едни от най-големите звезди на България. За набирането на средства за бракосъчетанието рамо дадоха пловдивските рокери. От клуб “Вагабонд” събираха пари и за погасяване на сметките за ток на Гелеменови.

Източник:http://www.marica.bg/%D0%BC%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D1%81-%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B4%D0%BE%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%B6%D0%B4%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-news187761.html