Медиите за нас

в-к Борба: Възпитаници на Езикова гимназия обраха наградите в олимпиади

юни 20, 2014, 16:55

КРИСТИНЕ ИВАНОВА И ВИКТОРИЯ РУСЕВА ОТ ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ” ВЛЯЗОХА В ТОП ПЕТ на най-добрите български ученици в състезанията по френски и немски език след националния кръг на Цветната олимпиада. Състезанието е национална образователна инициатива, организирана от сдружение „България си ти!“. В олимпиадата право на участие имаха учениците от VIII до XII клас, които доказваха знания по български, английски, френски и немски език, математика и информационни технологии.
Кристине Иванова, която е ученичка в 9 д клас, е сред най-добрите пет по френски език. Неин преподавател е Адриана Мъглова. Виктория Русева е осмокласничка, но въпреки крехката си възраст е успяла да влезе в най-добрите пет по немски език. Тя учи при Стела Славчева. Двете момичета получават като награда едногодишна стипендия в размер на 450 лв.
ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЧКАТА ПЛАМЕНА СОЛАКОВА ПЪК Е УСПЯЛА ДА СПЕЧЕЛИ НАГРАДА ОТ БАВАРСКАТА ОЛИМПИАДА, организирана от посолството на Германия у нас чрез Службата за педагогически обмен на федералната република. За отличното си представяне в конкурса Пламена е наградена с екскурзия до Мюнхен през есента. Единадесетокласничката учи немски език при Надка Яначкова.

Източник: http://www.borbabg.com/?action=news&news=35172