Медиите за нас

в-к. „Борба“: Великотърновска област се включва в кампанията „Дарявай с любов всеки ден“

сеп 25, 2013, 13:28

НАЦИОНАЛНА ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ „ДАРЯВАЙ С ЛЮБОВ ВСЕКИ ДЕН“ СТАРТИРА ПО ИДЕЯ НА КУЛТУРНО-ПРОСВЕТНОТО СДРУЖЕНИЕ „СВ. СВ. ПЕТЪР И ПАВЕЛ“ В ЛЯСКОВЕЦ. Благотворителната акция е подкрепена от над 15 институции в страната, сред които Националното сдружение на общините в Република България, Алианс за култура „АРКА БУЛГАРИ“, Национално движение „България си ти“, читалищната мрежа, неправителствени организации, училища и граждани. Кампанията е насочена към събиране на дрехи, обувки, играчки и пособия за деца и възрастни от социалните домове. Акции за събиране на помощите се провеждат в над 20 града в страната. В Лясковец определените места са клубът на „Св. св. Петър и Павел“ на ул. „Н. Козлев“ N 70 и ОУ „Цани Гинчев“. В Горна Оряховица дарителският пункт е в читалище „Напредък 1869“, а във Велико Търново – читалище „Надежда – 1869“.
За центрове на кампанията са определени още София, Варна, Добрич, Търговище, Русе, Разград, Бургас, Асеновград, Петрич, Сандански и други градове. До 15 октомври ще се събират дарения за децата, а до 15 ноември – за възрастните хора в домовете.
Апелът на организаторите е да се предоставят чисти и здрави дрехи, обувки, пособия и играчки, пакетирани в чувал или торба със залепен надпис за съдържанието дали дарението е за деца, или за възрастни.

Източник:http://www.borbabg.com/?action=news&news=28849