Новини

Бобо, Христина Ангелакова, Васил Петров боядисваха яйца в Елин Пелин заедно с нуждаещи се, ученици и малки дечица

апр 17, 2014, 11:25

Участващите в битката за най-вкусен козунак зарадваха всички малчугани

Жителите на Елин Пелин, многодетни български семейства и много деца посрещнаха Велики четвъртък с усмивки и веселие. В Спортната зала Сдружение „България си ти!“ организира проява по повод инициативата „И добрината воскресе!“. В нея участие взеха и председателят на Сдружението Димитър Куцаров, почетният член на „България си ти!“ – оперната прима Христина Ангелакова и хип-хоп таланта Бобо, учредителят на Сдружението Васил Петров, Влади Василев и др.

Проявата се реализира със съдействието на Община Елин Пелин и кметът на града Галя Георгиева.

Вокална група „Камбанките“ поздравиха всички гости, а Даниел Петров събра безброй аплодисменти с изпълнението си на „Отечество любезно“. А дамите от Дневен център за възрастни хора и Читалище „Елин Пелин“ се погрижиха децата да научат за традициите и обичаите на Великден, как се приготвя Великденски сладкиш и как се боядисват яйца. Най-силен интерес обаче преизвикаха конкурсите.  Като най-вкусен козунак бе определен този на „Зиг-заг“, а купа за най-красиво яйце взе Виктория Димитрова (12 г). Приза за най-красива рисунка получи 14-годишната Богомила Иванова.

На 17 април от Елин Пелин започна инициативата „И добрината воскресе!“ и в цялата страна. Тя се провежда за втора поредна година и цели да подпомогне с празнични хранителни пакети нуждаещи се многодетни български семейства и социално слаби хора от цяла България в навечерието на най-светлия християнски празник.

На Велики четвъртък освен в Елин Пелин с празнични хранителни пакети бяха зарадвани множество семейства, деца в неравностойно социално положение, както и приюта на Дядо Иван в Нови Хан и семейства в село Гара Елин Пелин, Равно поле, Нови Искър, незрящи хора със съпътстващи заболявания в София.

На 18 април от 11:30 ч. във Видин в Катедрална църква „Свети Димитър“ инициативата ще продължи. Там Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан ще благослови семействата, за които „България си ти!“ подготви празнични хранителни пакети, и лично ще раздаде празничните хранителни пакети.

На 19 април от 11 ч. ще посетим село Гурково, Казанлък. Проявата там ще започне от дома на семейство Палови, които са надарени с 13 деца и са под крилото на Сдружението повече от две години. След което инициативата ще достигне и до други нуждаещи се в областта.

Регионите, които Сдружението ще посети са:

На 18.04.2014 г. в:

11:30 ч. Видин – Катедрална църква „Св. Димитър“

8:00 – пред Община Кюстендил;

10:00 – до паркинга на Община Благоевград;

11:30 – пред Община Симитли;

13 ч. пред Община Дупница.

19.04.2014 г.

  • 7:45 – пред Община Пловдив;
  • 10:30 – пред Община Казанлък;
  • 11:00 – в дома на сем. Палови, с. Гурково;
  • 14:00 – пред Община Бургас;
  • 17:00 – в дома на сем. Иванови, с. Ново Оряхово;

20.04.2014 г.

  • 10:00 – пред Община Разград.
Сдружение “България си ти!” изказва сърдечна благодарност на Корпоративна търговска банка, както и на НУРТС България АД, а също така и на фирмите “МЕТМА ООД”, “Нико 86″, “Сани-Конс Тодорови с-ие” – Перник, Аграна, Интерфуудс, Явор-М Комерс, Чипита, Лексгруп, които допринесоха за реализацията на инициативата “И добрината воскресе!”.