Медиите за нас

БНТ: Великденската кампания на “България си ти!” зарадва семейство от Гурково

апр 19, 2014, 19:11

За втора поредна година национално сдружение “България си ти” помага на десетки многодетни семейства и хора в нужда в цялата страна. Днес бусът на сдружението беше в Казанлък, където бяха подарени 20 великденски пакета с храна и продукти от първа необходимост. Така, семействата ще посрещнат големия християнски празник с радост и лакомства на трапезата.

Първите подаръци отидоха в дома на семейство Палови от Гурково. Цанка и Иван имат тринайсет желани и планирани деца. Най-малките са тригодишни близначки, а най-големия е на 26 и вече работи.

Цанка Палова – майка на 13 деца: Имам седем ученика, всички са отличници. Много добре се справят, децата са ученолюбиви. Стараем се и ние да си ги възпитаваме. Аз не работя, аз изцяло с тях се занимавам. Само таткото работи и да, трудно се справяме, но не се оплакваме. Никой не ми помага, държавата пък изобщо. Нито помощи получаваме, такива неща пък изобщо, получаваме само детските и на таткото заплатата. Държавата нищо не прави за това, само се говори, че няма раждаемост, говори се, че трябва да има деца, но аз не виждам нищо да се предприема.

“България си ти” радва децата на семейство Палови не за първи път. Подаръци малчуганите получават на всеки голям празник.

Михаела Кирилова – координатор на сдружение “България си ти”: Сдружението се грижи целогодишно, не само по празници, за социално уязвими хора. Семейството е избрано, тъй като е многодетно българско семейство.  Имаме определени изисквания като това децата да посещават детска градина или училище, родителите да работят или постоянно да си търсят работа и просто да си взаимодействаме, а не те да чакат помощ.

Великденската кампания на сдружението стартира от Елин Пелин. На Разпети петък великденските пакети получиха семейства във Видин, а до утре подаръци ще получат още десетки семейства в цялата страна.

Източник: http://bnt.bg/news/obshtestvo/velikdenskata-kampaniya-na-ba-lgariya-si-ti