Новини

Артисти, изпълнители, обществени личности и бизнесмени награждават умните и можещи деца на България на първи юни

май 29, 2015, 19:25

За нас е удоволствие да Ви поканим на церемонията по връчването на наградите на националните победители в „Цветна олимпиада“ 2014/2015 учебна година на 1 юни от 18:30 ч. на голямата сцена на Народния театър „Иван Вазов“. Тя ще бъде съпроводена и от празничен концерт по случай Международния ден на детето. Организатори на проявата са Сдружение „България си ти!“.

Церемонията  ще бъде със специалното участие на: Детския радиохор на БНР, Бобо, Боби Ваклинов и Влади Василев, Гергана Стоянова, Деси Бакърджиева, Елица Тодорова, Жана Бергендорф, Ивайло Захариев, Калин Врачански, Сантра, Печенката. Г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, подкрепя проявата. А почетни гости ще бъдат  Омбудсманът на РБ г-н Константин Пенчев, председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров, представители на ръководството на СУ „Св. Климент Охридски“. В програмата ще участват и млади таланти, които ще поздравят своите връстници в Деня на детето.

Националните победители са ученици от 8 до 12 клас от всички 28 области на страната. Те „мериха“ знания по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии. Първенците са по пет от всяка от дисциплините. Припомняме, че учениците се състезаваха едновременно в цялата страна в националния онлайн кръг на „Цветна олимпиада“ в края на април. А участниците в електронното съревнование са победители на областния етап на „Цветна олимпиада“, в който се включиха хиляди участници. Националните победители в „Цветна олимпиада“ 2014/2015 са от Видин, Велинград, Хасково, Благоевград, Враца, Ямбол, Велико Търново, Добрич, Силистра, Ямбол, Карнобат, Габрово, Варна, Монтана, Сандански, Димитровград, Хайредин, Дупница

Целта на „Цветна олимпиада“ е да се мотивират учениците към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование, чрез съревнование по съответните дисциплини.   „Цветна олимпиада“ е в Националния календар на МОН и НДД за извънучилищни дейности за учебната 2014/2015 година и се организира в партньорство с БАН, СУ „Св. Климент Охридски“ и Асоциацията на учителите по български език и литература. Участието на учениците в „Цветна олимпиада“ е доброволно и безплатно.

Убедени сме, че знанието е вродено у децата и че те трябва да бъдат поощрявани за своите постижение. Вярваме, че победителите в съревнованието са гордост за България и в бъдеще ще продължат да множат своите лични успехи, а с тях и успехите на нашата родина. Ще се радваме да отбележим този празник на децата и на знанието заедно с Вас. Очакваме Ви!