Медиите за нас

Арена Медиа: `Цветна олимпиада` за 6 училища в областта

апр 23, 2015, 11:18

Ученици от 6 училища от Русенска област ще участват в Националния онлайн кръг на „Цветна олимпиада“. Електронното издание на съревнованието ще се проведе на 28 април от 14:00 до 15:00 часа, съобщават от сдружение „България си ти“.

Участниците са ученици от СОУПНЕ „Фридрих Шилер“, МГ „Баба Тонка“, ПГО „Недка Иван Лазарова“, СОУ „Христо Ботев“, СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Две Могили, частна професионална гимназия „Джордж Байрон“ – Русе.

Право на участие в електронното издание на „Цветна олимпиада“ имат учениците, които се класираха сред победителите в областния кръг на съревнованието. Представителите на учебните заведения ще премерят знания със свои връстници от цялата страна.

В електронното издание в рамките на един час учащите от VIII до XII клас ще мерят знания по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии.

Целта на „Цветната олимпиада“ е да се мотивират учениците от VIII до XIIклас към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование, чрез съревнование по съответните дисциплини.

„Цветна олимпиада“ е в Националния календар на МОН и НДД за извънучилищни дейности за учебната 2014/2015 година и се организира със съдействието на РИО на МОН, както и в партньорство с БАН, СУ „Св. Климент Охридски“ и Асоциацията на учителите по български език и литература. Участието на учениците в „Цветна олимпиада“ е доброволно и безплатно.

http://arenamedia.net/news.php?newsandpromotion_id=25623