Новини

„България си ти!“ помага на семейството на нелепо загинал моторист от Казанлък

Sep 3, 2013, 11:53

Национално движение „България си ти!“ помага на семейството на загиналия моторист от Казанлък Марин Попов. Подкрепата за съпругата Росица Попова и 2-годишното им дете Мартин няма да бъде еднократна и се наложи след нелепата му смърт на 13 август 2013 г.

32-годишният  моторист, който бе зам.-председател на МК „Змейовете“-Павел баня, се включваше активно в инициативите на Национално движение „България си ти!“ и беше член на организацията. Помагаше на хората в нужда и подкрепяше кампанията на Сдружението „Без нарокотици, алкохол и агресия на пътя!“. До трагичната загуба на Марин се стигна след нелеп пътен инцидент на околовръстния път на Стара Загора. При катастрофата тежкотоварен автомобил блъска Марин и бяга от местопроизшествието. Полицаите установяват на място, че при потеглянето си в посока север от крайпътна отбивка, тирът отнел предимството на движещия се в посока север моторист и го блъска.

53-годишния шофьор, който бе намерен няколко часа след инцидента в Пловдив, с алкохол от 3,49 промила, бе освободен след 72-часово задържане. Една от най-големите пречки по делото е намирането на доказателства, че по време на инцидента, водачът на тежкотоварния автомобил е употребил алкохол.

Марин бе погребан на 14 август в родното му село Енина. С трагичен рев на моторите го изпратиха стотици рокери, приятели, близки и колеги. Заради смъртта му мотоклуб „Змейовете“ отложиха мотосъбора в Павел Баня, който трябваше да се проведе дни след смъртта му. Следващата година съборът ще се организира в памет на Марин.