Новини

Сдружение “България си ти!” на петата “Вечер на добродетелите”, организирана от Фондация “За нашите деца”

Oct 22, 2014, 14:11

Двама от учредителите на Сдружение “България си ти!” – Васил Петров и  Силвия Петрова, пяха на петата “Вечер на добродетелите”, организирана от Фондация “За нашите деца”.

Освен тях в подкрепа на децата на сцената се представиха и музикантите Орлин Павлов, Маргарита Хранова,  Орлин Горанов, Еделина Кънева, Васил Петров, радио солистката Сара Гушева и предприемачите Милен Бонкалов, Максим Бехар, Мария Шишкова, Ивайло Йосифов, Лин Годинг и подкрепяната от фондацията майка Снежана Ангелова. Те събраха 78 340 лева в подкрепа на деца, за които има реален риск да бъдат изоставени в социални домове.

Координатор на “България си ти!” също се включи в събитието в подкрепа на специалната вечер.

По време на благотворителното събитие гостите имаха възможност да оценят музикалните изпълнения с избрана от тях сума. Набраните средства ще бъдат използвани, за да се подкрепят 500 деца в риск от изоставяне в социални домове. Фондацията ще осигури материална, емоционална и специализирана помощ за бебета в беда, деца с увреждания или с проблеми в развитието, както и ще подкрепи родителите им за развиването на пълния потенциал на децата.

„Фондация „За Нашите Деца“ насочва вниманието си към подкрепа на новородените и много малките деца. Смятаме, че това е инвестицията, която всеки трябва да направи в нашето общество, за да може тя да се върне след години в него. Колкото повече инвестираме отрано в децата, толкова повече ще спестим разходи в бъдещето.”, коментира Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За Нашите Деца“.

Патрон на петата Вечер на добродетелите бе г-жа Алесандра Маджи, която управлява Института „Иноченти“ в Италия.