Медиите за нас

в. Монитор: Многодетно бедно семейство получи дом

юли 4, 2014, 09:41

Напук на политическите спорове и пререкания съдбата на многодетно бедно българско семейство обедини БСП и ГЕРБ. За първи път двете партии са действали заедно в благородната кауза да бъде осигурен собствен дом на семейство Гелеменови от Пловдив. Това съобщи председателят на сдружение „България си ти” Димитър Куцаров в пловдивското село Граф Игнатиево. Сдружението поело в свои ръце съдбата на петчленното домакинство още през 2012 г., когато случайно разбрали за тежкия живот на младото семейство.

Мариела и Костадин с трите си деца първо били на квартира в Пловдив. Живеели без ток. Топлели се, готвели и се къпели само с помощта на газово котлонче. Бащата бил безработен и за да осигури пари за храна на децата си, ловял жаби и ги продавал по ресторантите. Впоследствие били изгонени от квартирата си и се пренесли да живеят у майката на Мариела. Там също било много тясно и петимата спели на едно диванче. Отново били без ток, без работа и без надежда, че някога ще си стъпят на краката. За съдбата им научил шефът на пловдивския рокерски клуб „Вагабондс” Малено. Той разказал всичко на Тони Стоянов от варненския мотоклуб Thirteens 13, съобщи вчера Тони. Той и негов приятел специално вчера бяха дошли с моторите си в Графа, за да присъстват на церемонията за връчване на ключа на Гелеменови за новия им дом в селото. Къщата, чиято цена е 16 000 евро, я избрали лично Мариела и Костадин.

След осигуряването на къща останало да се намери работа за родителите. „За бащата Костадин има предложение от пловдивска фирма, където да започне работа”, съобщи кметът на селото Иван Семерджиев. Вчера той подари на новото попълнение в селото градинска пръскачка и няколко лопати, за да имат с какво да чоплят двора си. От председателя на НС Михаил Миков Мариела и Костадин получиха икона на света Богородица с младенеца и красив букет цветя, а от Димитър Куцаров – ключа за новия си дом.

Най-голямото дете на Мариела и Костадин е Симона – на 8 години. След нея са братчетата й Петко – на 5 г., и Митко – на 3 г. Всички те са под крилото на „България си ти” от 2012 г., а вчера на концерта в тяхна чест в центъра на селото пяха Валя Балканска, Калуди Калудов, Васил Петров, Адриана Николова – Печенката, Сантра, които са почетни членове на сдружението.

Източник: http://www.monitor.bg/article?id=434586