Новини

“България си ти!” на най-критичните места във Варна

юни 21, 2014, 15:48

Днес Българската хранителна банка подпомогна бедстващите хора в град Варна с млечни продукти. Сдружение „България си ти!“ раздаде млеката, както и продукти на фирма „Пен Дор“ и „Явор-М Комерс“, директно до бедстващи хора и доброволците, които работеха в квартал „Аспарухово“.

Димитър Куцаров, председател на Сдружението, и координатори на организацията достигнаха до най-засегнатите улици. Повечето хора благодаряха и ни насочваха към другите критични точки. Дори и в най-критичните места – непроходими за автомобили, имаше множество доброволци – основно млади момчета и момичета. „Впечатлява ме това, че тук никой не реве и не се тръшка – всички работят!“, коментира Димитър Куцаров.

По време на обиколката на „България си ти!“ дойде и г-жа Кристалина Георгиева, европейски комисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакции при кризи, която раздаваше тениски.

 Пунктовете с храна и вода бяха два и на тях основно се тълпяха хора от ромския етнос, които след като вземаха помощта,  си тръгваха с таксита.

Една част от млечните продукти беше транспортирана до трапезария „Вяра, надежда и любов“ в морската столица.