Новини

На добър час на абитуриентите от ПГСС “Сергей Румянцев” в Луковит!

май 26, 2014, 12:28

Сдружение „България си ти!“ и тази година отбеляза завършването на зрелостниците от голямото семейство на Сдружение „България си ти!“. Към спирките на абитуриентските балове прибавихме и Луковит. По покана на Тодор Църев (12 клас), посетихме ПГСС „Сергей Румянцев“ в града. Той е момче със специални образователни потребности, но с отлични ментални способности.

С усмивки и добро настроение в двора на училището ни посрещна г-жа Георгиева, директор. Тя разказа, че Тошко е отличен ученик и предполага, че той ще продължи да се развива в сферата на икономиката, каквато е била специалността му. Заедно с него в училището се обучават и други деца със специални нужди, които са в добри отношения със съучениците си и живеят в Защитеното жилище за хора с увреждания в Луковит.

В двора на гимназията тържеството по повод напускането на класната стая започна с много музика и добро настроение. А най-отпред с целия си блясък бяха Тошко и съучениците му. Развълнуван от специалното за него събитие, той се изненада от появата ни. „Страхотни сте, не очаквах, че ще дойдете наистина“, каза той. Координаторите на Сдружение „България си ти!“ Албена Дойчинова, Вили Минчева и Здравка Христова най-сърдечно му подари символичен подарък за празника и му пожела много сбъднати мечти и щастлив живот.