Новини

Честит празник, християни! Честит празник, варненци!

авг 15, 2014, 16:41

Днес отбелязваме един от най-светлите християнски празници – почитаме Божията майка Света Богородица.

За жителите на морската столица празникът е двоен, тъй като днес се отбелязва празникът на град Варна. С честването на храмовия празник на катедрален храм „Св. Успение Богородично“ още от 1980 година, започва и отбелязването на празника на Варна.

Днес в града се състоя литийно шествие с Чудотворната икона на Света Богородица, след което хора при ВМС поздрави жителите и гостите на Варна. Инж. Димитър Куцаров председател на Сдружение „България си ти!“ присъства на шествието. В своята дейност Сдружението винаги се стреми да отбелязва християнските празници и да отдава почит на светиите.

Шествието бе поведено от Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан. Сред обществените личности, които присъстваха бяха кметът на града Иван Портних, Николай Бареков, Георги Първанов, Антония Първанова, Борислав Гуцанов и други.

Сдружение „България си ти!“ желае на всички християни и варненци да са живи и здрави. Нека Божията майка ни закриля, пази и дари със сила, за да устоим на всички трудности и да живеем в мир и разбирателство. Амин!