Медиите за нас

Сдружение “България си ти” връчва годишните награди

фев 29, 2016, 13:57

/ДУМА/ Сдружение “България си ти” ще връчи тази вечер от 19 ч. в Народния театър своите годишни награди в памет на проф. д-р Тончо Жечев. За четвърта поредна година освен награждаването за изключителен принос в развитието на българската култура, наука и изкуство, сдружение “България си ти” ще почете и паметта на една от най-знаковите и влиятелни обществени фигури в съвременната ни история, видния учен и интелектуалец професор доктор на филологическите науки Тончо Жечев.
Наградите са за изключителен принос към българското общество и ще бъдат връчени от миналогодишните лауреати. В тържествената програма на официалната церемония по награждаването тази година ще участват солисти, оркестър и балет на Старозагорската опера. Диригент ще бъде Красимир Къшев. В празничната вечер ще прозвучат увертюра към операта “Кармен” и Фарандола от “Арлезианката” на Бизе в изпълнение на оркестъра на Старозагорската опера. Гергана Русекова ще изпълни Хабанера, а Валери Турманов – куплети на Тореадора от операта “Кармен” на Бизе. Кремена Костова и Станко Танев ще танцуват на музикалния фон на популярното Адажио от Томазо Албинони, научи ДУМА от Сийка Лапачка.
Почетните статуетки, които ще получат наградените за приноса си в развитието на българското общество, са изработени от видния скулптор проф. Евгений Кузманов. Негови пластични творби и рисунки са притежание на Националната художествена галерия, СГХГ и частни колекции във Франция, Холандия, Белгия, Германия и Русия.
“Изключително щастливи сме, че имаме възможността отново да връчим Годишните награди “България си ти”. Желанието ни е всяка година да отличаваме онези наши сънародници, които с неуморния си труд, богат опит и голямо сърце не спират да работят за по-добрия живот на обществото ни”, сподели Димитър Куцаров, председател на сдружение “България си ти”.

http://www.duma.bg/node/119066