Медиите за нас

Радио “Фокус”: Сдружение “България си ти!” организира отново кампанията „Коледа си ти!“

дек 10, 2014, 13:06

Сдружение “България си ти!” организира отново кампанията „Коледа си ти!“ по повод предстоящите празници, съобщиха от сдружението. Мисията й е събиране на средства за закупуване на хранителни продукти за празничната трапеза на многодетни български семейства, както и социално слаби българи, възрастни и хора в неравностойно социално положение. Целта е да върнем надеждата на българите и да не остане празна трапезата на родителите, надарени с много деца, и нуждаещи се български граждани в навечерието на един от най-светлите християнски празници Рождество Христово.
Инициативата се осъществява по програмите „Подкрепа за многодетни семейства“ и „Добрини“. Първата цели оказване на конкретна материална и морална помощ на многодетни български семейства. По нея се осъществяват организационни дейности и се съдейства за решаване на битови, социални и трудовоправни проблеми на български граждани от многодетни семейства. По втората програма осъществяваме добри дела в различни сфери.
Всеки, който иска може да дари хранителни продукти или средства за закупуването им. В пакетите, ще сложим хранителни продукти от първа необходимост и лакомства за малчуганите. А „джуджетата“ от „България си ти!“ отново ще разнесат пакетите до домовете на хората.
Защо го правим? Защото знаем, че освен права, имаме и задължения към останалите членове на обществото. Убедени, че трябва да действаме, вместо да стоим и да чакаме „доброто“ да се случи от само себе си!

http://www.focus-radio.net/?action=news&id=797504