Новини

Отличените с почетен знак „България си ти!“ – Момчил Атанасов, Рей Янга и Юри Шеве, гастролираха с голям успех в Плевен

фев 25, 2015, 11:44

Отличените с почетен знак „България си ти!“ Момчил Атанасов, Рей Янга и Юри Шеве покориха музикалните любители в Плевен с концерта си заедно с Плевенската филхармония. Представители на Сдружение „България си ти!“ лично уважиха събитието. Талантливите музиканти бяха наградени в края на януари с почетния знак на сдружението, заради жертвоготовността си, спасявайки наши сънародници при бедствията през 2014 г.

В навечерието на празниците Трифон Зарезан и Денят на влюбените, зала „Катя Попова“ бе препълнена с гости за нетрадиционния рок-симфоничен концерт под мотото „Музиката е любов…“ с участието на триото Open Source Trio. В програмата участва и актьорът Веселин Плачков, а диригент бе маестро Деян Павлов. Меломаните се насладиха на откъси от „Ромео и Жулиета“ на Прокофиев, „Тристан и Изолда“ на Вагнер, „Пер Гинт“ на Григ, „Арлезианката“ на Бизе, както и авторски композиции на рок-джаз триото.

„Идеята се роди много отдавна, но започнахме да мислим за осъществяването й след като разбрах,че Деян е станал главен диригент на Плевенската филхармония. Обсъдихме я с него , той говори с директора и решихме да го направим. Колегите ми, естествено, много се зарадваха, тъй като за нас е привилегия да свирим с оркестър , още повече – авторска музика“, сподели Момчил Атанасов.

Участието им в концерта бе впечатляващо, тъй като музиката им е микс от европейски джаз, акустичен дръм енд бейс, класическа музика, български фолклор и други стилове.