Медиите за нас

НОВИНАР: Петко Бочаров празнува 96 години

фев 20, 2015, 19:57

Вестник “Новинар” честити рождения ден на Петко Бочаров.

Най-възрастният действащ журналист в Европа и един от най-четените автори на “Новинар” празнува в четвъртък 96 години.

Той ще отбележи празника си с приятели и колеги в „Кемпински Хотел Маринела” в София. Събитието ще се състои от 19 ч. в зала “Силует”. Организаторите на тържеството от сдружението “България си ти” канят и почитателите на известния журналист да присъстват на тържеството.

Петко Бочаров е роден 19 февруари 1919 г. в София. Завършва Американския колеж, а след това следва право в Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Професионалния си път започва като преводач в Българската телеграфна агенция, първоначално като преводач от английски език, а по-късно е и зам. главен редактор.

През годините често взима участие и в предаването “Всяка неделя” по БНТ като коментатор на актуални събития. Има рубрика и в програмата „ТВ око“, където именно произнася прословутата фраза „Да, ама не!”.

Освен с журналистическите си материали Бочаров привлича читателя и с автобиографичните книги „Картини от три Българии“ и „Лица и съдби от три Българии“. През 2014 г. издава “Петко Бочаров на 95 през три Българии“.

http://novinar.bg/news/petko-bocharov-praznuva-96-godini_NDkyNTs3MQ==.html