Новини

Коледа си ти!

дек 31, 2015, 14:36

Сдружение “България си ти!” зарадва и тази година многодетните български семейства, които са “под крилото” на организацията с инициативата “Коледа си ти!”. За пореден път помощта достигна до многодетните семейства Гелеменови в Граф Игнатиево, Палови в Гурково, Петрови в Ново Оряхово и други нуждаещи.

Председателят на сдружението г-н Димитър Куцаров пожелава на всички семейства през новата година здраве, обич, високи доходи, повече заинтересованост и подкрепа за многодетните български семейства и оптимизъм за бъдещето в нашата родина.

Във варненско инициативата се осъществи с подкрепата на мотористите от THIRTEENS MC. Техният председател Тони Стоянов, който е един от учредителите на сдружението, пожела на семейство Петрови, които са надарени с 13 деца: “Бъдете горди че сте Българи, бъдете горди от това което сте, не прекривайте сълзите си и не подтискайте мечтите си, нека нищо от живота не Ви е чуждо и нека нищо чуждо не е в живота Ви, живейте винаги така, както сте живели и нито крачка назад … Аз съм горд че Ви познавам и съм сигурен че цялото щастие е със Вас!”. В Гурково даровете достигнаха с помощта на Емил Лазаров, председател на МК “Черните рози” и учредител на “България си ти!”, а в пловдивско със съдействието на координатора на сдружението Вилиян Костов. Благодарим на всички, които помогнаха да се реализира инициативата.

Тя се провежда по повод коледните и новогодишни празници, а мисията й е да напълни с хранителни продукти и лакомства празничната трапеза на многодетни български семейства и социално слаби българи. Целта на кампанията е да върне надеждата на българите и да не остане празна трапезата на родителите, надарени с много деца, в навечерието на един от най-светлите християнски празници.

Инициативата се осъществява по програмите „Подкрепа за многодетни семейства“ и „Добрини“. Първата цели оказване на конкретна материална и морална помощ на многодетни български семейства. По нея се осъществяват организационни дейности и се съдейства за решаване на битови, социални и трудовоправни проблеми на български граждани от многодетни семейства. По втората програма се осъществяват добри дела в различни сфери.

Весели празници!