Новини

Инж. Димитър Куцаров присъства на дискусията “Цели за устойчиво развитие: По-добър свят до 2030″

май 25, 2016, 19:19

На 19 май в хотел “Хилтън” се състоя публична дискусия на тема “Цели за устойчиво развитие: По-добър свят до 2030″. Дискусията събра на едно място представители на бизнеса и нестопанския сектор, дипломати. Сред гостите на събитието бе и г-н Димитър Куцаров, председател на Сдружение “България си ти!”. Участниците бяха единодушни, че трябва да има сътрудничество между правителството, местна власт, гражданското общество и активността на младежите. Акцентът на дискусията падна върху иновациите и информационните технологии.

На събитието младежи представиха свои иновативни проекти. Сдружение “България си ти!” няколко години поред работи активно и награждава талантливи младежи в областта на информационните технологии по образователната програма “Цветна олимпиада”, а също така на церемонията по връчването на Годишните награди “България си ти!” удостои с почетна статуетка националния отбор по информатика и информационни технологии с ръководител Емил Келеведжиев.

Специален гост и лектор на събитието бе г-жа Ирина Бокова, генерален директор на Юнеско. В изказването си тя обърна внимание на обучението на децата в България и особено в областта на технологиите и иновациите. Това съвпада напълно с една от каузите на Сдружение “България си ти!” – образователната програма, по която се реализира “Цветна олимпиада”. Това даде повод за разговор между г-н Куцаров и г-жа Бокова.