Новини

Годишни награди “България си ти!”: Новите златни момичета

яну 30, 2015, 16:20

Ренета Камберова, Михаела Маевска-Величкова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова и Християна Тодорова. На тях дължим златото от многобоя по художествена гимнастика през 2014 година от шампионата на планетата в Измир, Турция, след 18-годишно затишие.

С красота и нежност, българските момичета отлично изиграха композициите си. Българският ансамбъл по художествена гимнастика доказа, че всяка минута безсъние, психическо и физическо натоварване са си стрували.

Това обаче далеч не са всичките им постижения. През годината те печелят и 14 медала от световното първенство, европейското първенство и световните купи и 9 медала от финалите на отделните уреди пак от световното, европейското и световните купи.

Огромният успех идва и с помощта и всеотдайния труд на старши треньора им Ина Ананиева и екипа, който работи по тяхната подготовката.

Грациите на България са новите златни момичета и са отличени с почетен знак „България си ти!“ за това, че прославят родината ни в цял свят и че посвещават победата си на всички българи.

Почетният знак им връчи г-жа Нешка Робева.