Новини

Годишните награди “България си ти!” ще се състоят на 29 февруари в Народен театър “Иван Вазов”

фев 7, 2016, 18:28

На 29 февруари Сдружение „България си ти“ ще връчи своите годишни награди в памет на проф. д-р Тончо Жечев. Церемонията ще се проведе в Народния театър “Иван Вазов” от 19:00 ч.

За четвърта поредна година освен награждаването за изключителен принос в развитието на българската култура, наука и изкуство, сдружение „България си ти“ ще почете и паметта на една от най-знаковите и влиятелни обществени фигури в съвременната ни история, големия български учен и интелектуалец професор доктор на филологическите науки Тончо Жечев.

Наградите са за изключителен принос към българското общество ще бъдат връчени от миналогодишните лауреати. В тържествената програма са предвидени официално откриване с участието на солисти, оркестър и балет на Старозагорската опера и балет.

Почетните статуетки, които ще получат наградените за приноса си в развитието на българското общество, са изработени от видния наш скулптор проф. Евгений Кузманов. Негови пластични творби и рисунки са притежание на Национална художествена галерия, СГХГ и частни колекции във Франция, Холандия, Белгия, Германия и Русия.

„Изключително щастливи сме, че имаме възможността отново да връчим Годишните награди „България си ти“. Желанието ни е всяка година да отличаваме онези наши съграждани, които с неуморния си труд, богат опит и голямо сърце не спират да работят за по-добрия живот на обществото ни“, сподели Димитър Куцаров, председател на Сдружение „България си ти“.