Медиите за нас

в-к “Марица”: Пращаме 37 умни глави на националната “Цветна олимпиада”

фев 26, 2015, 15:40

Търговската гимназия има най-много класирани за националното състезание в школския петобой.

37 умни деца от Пловдив са победители в петобоя „Цветна олимпиада”. Те отиват на националния кръг на състезанието, защото са постигнали най-високи резултати по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии.

Стотици ученици от 8 до 12 клас са решавали задачи в отделните кръгове на надпреварата. До финала с награди са стигнали 37, 19 от които са от Национална търговска гимназия – Пловдив. Така тя става първенец в надпреварата на училищата, следвана от Образцова математическа гимназия „Академик Кирил Попов“ и Частна английска гимназия „Стоянстрой“.

„Цветна олимпиада“ е проект на Национално движение „България си ти!”.

Целта на състезанието е учениците да разкрият в състезателни условия своите възможности. За участието си те получиха грамоти на официална церемония в Дома на културата „Борис Христов”. Училищата с най-много класирани ученици на финалния кръг получиха купи.

Призьорите поздрави рок тигрицата Милена Славова. Тя е един от учредителите на “България си ти!, заедно със Силвия Кацарова, Васил Петров, Валя Балканска, Петко Бочаров, Христина Ангелакова, Калуди Калудов, световния шампион по бийтбокс Адриана Николова – Печенката, Сантра и още много „обикновени хора“, както се наричат те. Обединява ги идеята, че доброто и успехът на държавата зависят от нас.

Те са тези, които събраха пари и купиха къща на многодетното семейство Гелеменови от село Граф Игнатиево. Мариела и Костадин и трите им деца Симона, Петко и Митко сбъднаха своята мечта да имат собствен дом миналото лято.

http://bit.ly/1DZxeoZ