Медиите за нас

Вестник Вяра: Абитуриентката Августина Иванова от Крупник спечели „Цветна олимпиада” с есе, написано след семейна драма: От Библията се уча на добро

мар 23, 2015, 15:29

Дванадесетокласничката Августина Иванова от СОУ ”Св. св. Кирил и Методий” в село Крупник взе първото място на „Цветна олимпиада”. Есе на тема ”Бъдещето е по-близо, отколкото си мислим”, сътворено след семейна драма, донесе на Августина и гимназията в Крупник първото място от национално състезание. Младото момиче признава, че писането я успокоява, вдъхновява, дава й сили. Иначе много обича химията и биологията и мечтае да стане лекар. Августина споделя, че е преборила конкуренцията трудничко. Но е доказала, че възпитаниците на малките училища в страната не са за подценяване. „Много хора смятат, че като учим в Крупник, не сме достойни за големите награди, но аз доказах, че и това е възможно”, казва Августина.

Августина с удоволствие разказва за вдъхновението си, за нейната страст, за писането, за грешките и поуките, които си е взела. Есето ”Бъдещето е по-близо, отколкото си мислим” е продиктувано от лична трагедия в семейството на момичето и в момент на слабост решава, че писането й помага да преодолее трудностите. От Библията се учи на добро и е изключително благодарна на часовете по вероучение при Емил Методиев за прекрасния дар, който дава на нея и приятелите й да вярват в доброто.

„Вяра Боянска е човекът, който в 9-и клас ме научи да разсъждавам критически и да мисля по-обширно”, казва Августина за учителката си по литература. „Благодарности и към нея, че ме научи, че едно есе е стойностно, когато докосва най-нежната струна на сърцето ти. Госпожата не поощрява грешките, учи ме как да ги поправям и това ме прави мислещ човек, искрено й благодаря”, казва националният първенец от Цветната олимпиада. В заключение зрелостничката споделя, че няма значение къде учиш, ако си стойностен човек, ако имаш ум и разсъдък да продължаваш да правиш всичко, с което се захванеш, с желание и хъс. Тя казва, че е изключително доволна от постижението си и с нескрита радост споделя, че това първо място е победа и за училището.

http://viaranews.com/2015/03/22/абитуриентката-августина-иванова-от/