Медиите за нас

БНР Пловдив: Награждават пловдивските отличници в “Цветна олимпиада”

яну 22, 2015, 14:12

Олимпиадата се проведе през месец януари в областите Пловдив, Хасково, Кърджали, Стара Загора и Смолян, а наградените днес ще се състезават на следващия областен кръг, след което трябва да издържат и онлайн тест.

Съревнованието в интернет ще е в началото на април като в рамките на 1 час всеки ще покаже знанията си в различни дисциплини. На база на резултатите ще  бъдат избрани най-добрите 20 ученици от всички дисциплини. Като финалисти, те ще положат писмен изпит в София и най-добрите 5-ма ще бъдат специално наградени, обясни Вили Минчева.

„Цветна олимпиада“ е съревнование между ученици в горен гурс по основните изучавани дисциплини – български език и литература, езици, математика и информационни технологии. Организаторите от Сдружение „България си ти” съобщават, че проявата през настоящата учебна година ще обхване всички области в страната.

„Цветна олимпиада“ тази година е и в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН и Националния дворец на децата. Тя се осъществява със съдействието на РИО на МОН и в партньорство с Българската академия на науките, Софийския университет „Свети Климент Охридски“ и Асоциацията на учителите по български език и литература.