Медиите за нас

БНР Благоевград: Наградиха победителите от област Благоевград в образователната инициатива „Цветна олимпиада”

мар 18, 2015, 14:10

В зала „22 Септември“ в Благоевград днес се събраха най-добре представилите се в образователната инициатива „Цветна олимпиада”. Бяха наградени 44 ученици от областта. Те се състезаваха по български език и литература, английски, немски и френски език, математика и информационни технологии. Благоевград бе представен от ПМГ „Акад. Сергей Корольов“, ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ и от СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски“.

Над 500 деца от 9 училища от областта са се включили в тазгодишното издание на олимпиадата. Това съобщи за Радио Благоевград Албена Дойчинова – координатор в Национално движение „България си ти!”. Сред най-добрите се нареждат ученици и от Гоце Делчев, Сандански, Хаджидимово и от селата Крупник и Вълкосел, които получиха грамоти, учебни помагала и материални награди. Със специални купи бяха удостоени трите училища с най-много участници, получили най-високи резултати – това са ПМГ „Акад. С. П. Корольов“ Благоевград, ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ Благоевград и ПМГ „Яне Сандански“ гр. Гоце Делчев.

Наградите на победителите бяха връчени от обществени личности, представители на общинската и областна администрации, ЮЗУ „Н. Рилски“, на Регионалния инспекторат по образование, представители на Сдружението „България си ти!“ и техните партньори. Директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка също връчи награди на най-добре представили се ученици по чужди езици.

Снимка

Мероприятието се провежда за втора поредна година от Сдружение „България си ти!” със съдействието на Регионалния инспекторат по образование и в партньорство с БАН, Софийския университет „Св. Климент Охридски” и Асоциацията на учителите по български език и литература. Целта на „Цветна олимпиада” е в състезателни условия учениците да разкрият своите възможности под мотото „Победителите в състезания за знания стават победители в живота”. „Цветна олимпиада“ тази година е в Националния календар на МОН и Националния дворец на децата. През месец април предстои още едно предизвикателство за победителите от цялата страна – те ще се съревновават в национален онлайн кръг. На база на резултатите ще бъдат избрани най-добрите ученици от всички дисциплини. Като финалистите ще положат писмен изпит в София и най-добрите 5-ма ще съставят националния отбор на България, който ще представя страната ни на Международна

18.03.2015-ELI-REPORTAJ.mp3_001

http://bnr.bg/blagoevgrad/post/100534303